De balans opmaken met Aartsengel Jeremiël

jeremiel

Aartsengel Jeremiël behoort de aartsengelen . Hij is te herkennen een diep paarse kleur en zijn naam betekent genade van God. Aartsengel Jeremiël helpt je graag met het verwerken van (heftige) emoties.  Jeremiël kan je ook helpen met helderzien en het interpreteren van je visioenen. Hij geeft inspiratie en ‘zicht’ op dromen.

Een meer bekendere taak van Aartsengel Jeremiël is het terug te blikken op situaties in je leven. Dit geld ook voor relaties waarin jij je nu bevindt. Jeremiël fungeert als liefdevolle mentor en leraar om jezelf en anderen te zien met liefde en compassie.

Het terugblikken op je leven gebeurt ook als zielen overgaan, na overlijden. Maar daarop hoef je niet te wachten. Terugblikken bij leven kan bijzonder waardevol zijn wanneer je aanpassingen wilt maken in hoe je wenst te leven.

Werken met Aartsengel Jeremiël. Hieronder enkele suggesties om met aartsengel Jeremiël te werken om terug te blikken op situaties in je leven en/of relaties.

 • Vraag aartsengel Jeremiël om tijdens je meditatie te verschijnen en je te helpen met een terugblik op een situatie uit je leven.
 • Je kunt aartsengel Jeremiël ook vragen om je terwijl je slaapt, in je dromen te helpen met het terugblikken. Dit kan eenmalig zijn maar het kan ook een langere tijd in beslag nemen. Afhankelijk van je intentie.
 • Een andere manier is om de aartsengel om deze hulp te vragen terwijl je het vrijwel direct loslaat en doorgaat met je leven. De antwoorden of beelden van Jeremiël komen dan waarschijnlijk in de komende periode of nacht(en) tot je.
 • Nog een manier is om de aartsengel uit te nodigen je te helpen terwijl je met pen en papier klaar zit om de balans op te maken.
 • Het kristal wat met aartsengel Jeremiël geassocieerd wordt is de Amethist. Je kunt er ook voor kiezen om daarmee te werken of om deze bij je te dragen als manier gemakkelijker in contact te treden met zijn energie en om met aartsengel  Jeremiël te werken.

Aartsengel Jeremiël kan je een overzicht tonen van de lessen die je in je leven tot nu hebt geleerd. Hij kan je laten zien waar je natuurlijke voorkeuren en interesses liggen. Deze voorkeuren zijn richtingaanwijzers voor je zielendoel(en). Vertrouw op de informatie die tot je komt.

Rituelen Wanneer je de behoefte voelt om meer te doen de verkregen informatie. Dan kun je ervoor kiezen om rituele handelingen uit te voeren om ook daadwerkelijk stappen te zetten in het positief veranderen van jouw leven. Rituelen bieden je de mogelijkheid om stil te staan bij wat je echt raakt en wat voor jou het leven zinvol maakt. Dit kan bijzonder heilzaam zijn en helpen met focus en manifestatie van je (harte) wensen. Zelf vind ik het einde van het jaar altijd erg geschikt om naar binnen te keren en om de (innerlijke) balans op te maken. De energie in de natuur doet feitelijk hetzelfde. Midwinter is de tijd om te beginnen met reinigen, om het komende jaar een schone, vruchtbare bodem te geven. Hieronder enkele suggesties voor simpele rituele handelingen die je kunt doen.

Voorafgaand aan elk ritueel of energiewerk dat je doet is het raadzaam om ervoor te zorgen dat tijd neemt om ook echt bewust te doen. Misschien wil je even voorafgaand mediteren of gebruik je andere technieken om in het hier en nu te komen en om goed te aarden. Het voegt toe om je favoriete aartsengelen of andere godheden uit te nodigen voor bescherming en leiding tijdens je energiewerk.

Neem 3 vellen papier en maak je persoonlijke balans op. Je kunt daarbij de aartsengel Jeremiël uitnodigen zoals hierboven beschreven. Op de drie vellen en zet bovenaan;
vel 1. Wat ik los wil laten (gedrag, mensen, situaties, relaties).
vel 2. Waar ik dankbaar voor ben.
vel 3. Wat mijn wensen/doelen zijn (voor het komende jaar).
Wanneer je voldoende tijd hebt genomen voor het opmaken van je innerlijke balans dan kun je er de volgende rituele handelingen aan toevoegen.

Enkele suggesties voor vel 1 ‘zaken die je los wilt laten’.

 • Mijn voorkeur gaat ernaar uit om deze lijst met hetgeen ik los wilt laten te verbranden. Vuur is een krachtig en transformerend en zet je handeling veel kracht bij. Zeker onder leiding van de aartsengelen of de godin.
 • Je kunt dit vel (ja ik weet het klinkt gek 😉 ook in de vriezer stoppen om de energie ‘eromheen’ te stoppen.
 • Je kunt het onder water onderdompelen om het stoppen en te transformeren.
 • Of je kunt het loslaten op een plek in de natuur of het begraven in de tuin begraven. Allemaal met de intentie het los te laten. Doe wat voor jou goed voelt.

Let er wel op dat je anderen of de natuur geen schade toebrengt, dat kan niet de bedoeling zijn!
Met de tweede lijst waarop staat waarvoor je dankbaar hebt kun je het volgende doen:

 • Je kunt hardop uitspreken waarvoor je dankbaar bent om er zo woorden aan te geven.
  thankfuljar1Dankbaarheid is een goede houding en brengt meer in je leven om dankbaar voor te zijn.
 • Je kunt er ook een ‘dankbaarheid pot’ van maken die je gedurende het jaar aanvult met alles waar je dankbaar voor bent. Ook erg leuk! Wanneer je een minder leuke dag/ periode ervaart dan is niets leuker om deze pot om te keren zodat jij je zegeningen kan gaan tellen.

Dan je doelen lijst (vel 3). Als je doelen (voor het komende jaar) voldoende helder zijn dan kun je ervoor kiezen om:

 • Er een visionboard van te maken. visionboard
  Mijn persoonlijke ervaring daarmee is dat daar magie vanuit gaat. Sommige wensen/ gestelde doelen manifesteren zich vanzelf. Terwijl ik aan de andere doelen van het visionboard werk met mijn engelenteam. Dat heb ik al zo vaak ervaren.
 • Je kunt deze lijst ook ophangen (bijvoorbeeld op de spiegel in de badkamer) of deze ergens bewaren. Zodat je er later weer eens naar kunt kijken om te zien waar je staat en wat er al gemanifesteerd is.
 • Deze lijst ook aan het vuur geven is ook een optie, terwijl je de engelen vraagt om je te helpen met de manifestatie van je wensen. Op deze manier laat je het volledig los en geef je het over.
 • Een andere optie is om de lijst in een meditatie ‘aan je engelen te  overhandigen’ met de vraag of zij je helpen met de manifestatie van je wensen. Aartsengel Ariel helpt graag met Manifestatie.

Wanneer je klaar bent met energiewerk is het van belang om overtollige energieën weer los te laten en om goed te aarden. Voel je vrij om jouw rituelen of suggesties hieronder te delen. Ik ben benieuwd!

Ken jij iemand die voordeel zou kunnen halen uit deze blog of mijn engelenwerk? Voel je dan vrij om deze blog te delen  “Samen deze wereld mooier te maken, hart voor hart!”

Harte groetjes,Linda Goodings – De Aarde Engel www.de-aarde-engel.nl www.earthangelfair.n

Klik hier om een reactie te geven

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s