De helende kracht van Licht

(Zon)licht, maanlicht en sterrenlicht bevorderen de gezondheid en levenskwaliteit. De zon heeft een meer mannelijke energie en schenkt energie en de maan met haar vrouwelijke energie reinigt hart, mind en ziel.

1957735_538267569619483_1491186444_oLiefde en licht staan gelijk aan heling.
Je zou kunnen stellen dat hoe meer licht je in situaties brengt hoe gemakkelijker healing plaats vindt. Wanneer het aanroepen van engelen en hun interventie gecombineerd wordt met extra lichtbronnen wordt er diepgaand geheeld. Als licht en liefde samengaan zijn de mogelijkheden oneindig.

Zonlicht
Om gezond te blijven dienen we te worden blootgesteld aan (matig) zonlicht. Onze hemoglobine, de kleurstof in rode bloedcellen, is vrijwel gelijk aan het chlorofyl in planten. Chlorofyl meent zonlicht op en zet het om in energie en voedsel voor de plant, zodat het kan groeien en gezond kan zijn. Op gelijksoortige wijze heeft ons lichaam baat bij blootstelling aan zonlicht.
Zonlicht wordt voornamelijk via de ogen opgenomen. En wordt het beste opgenomen zonder tussenkomst van bijvoorbeeld glas, ramen, brillen, zonnebrillen of contactlezen. Zoals bij alles is het belangrijk matig te zijn wanneer we je je blootstelt aan zonlicht- het is niet verstandig te verbranden, maar om de zon helemaal te mijden is ook niet verstandig. Dit blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek waarbij werd aangetoond dat blootstelling aan zonlicht schadelijk kan zijn, maar dat de gezondheid nog meer gevaar loopt als het lichaam geen zonlicht krijgt.

Kleuren van de Zon

De engelen van Atlantis spraken in het boek van Doreen Virtue, de kracht van engelen ook over de voordelen van blootstelling van de kleuren en het licht van de zonsopgang en zonsondergang. Zo zou buiten zijn tijdens de zonsopgang de activeert de hogere chakra’s, geeft energie en ons voorbereidt op de dag. Het stimuleert de chakra’s van beneden naar boven.
De kleuren van de zonsondergang (deze zien ondergaan) bereidt je voor op een goede nachtrust. Door de chakra’s van boven naar onder te stimuleren. We krijgen ook meer feeling met de natuurlijke ritmes van de aarde, wat je beter laat bewegen op de levensstroom.

sterren


Sterrenlicht
Sterren licht activeert de fantasie en open de geest. Het vertrekt het contact met verlichte meesters, overleden dierbaren en astraal reizen tijdens dromen.


De Maan
Wanneer je gevoelig bent zul je misschien merken dat de verschillende fasen van de maan invloed op je hebben. Evenals andere verschijnselen als zonnevlammen, retrogardes en andere “verschuivingen” in de kosmos.
Maanfasen zijn de reflectie van zonlicht via de maan. Zij hebben invloed op waterzaken op aarde: als eb en vloed, de menstruatie en emoties. De aartsengel die in verband wordt gebracht met de maanenergie is die van aartsengel Haniël.

Wassende maan –bewustwording, opbouw, ontspruiten
De maan is voor een kwart verlicht aan de rechterkant.
Een goede tijd om: Je koers te bepalen. Herstel en opbouw van het lichaam.

Volle maan – voelen, Zien van resultaten en antwoord op vragen (3 dgn.)
De maan is nu volledig rond en verlicht. De aarde staat tussen de zon en de maan in. Veel mensen voelen vooral de volle maan energie, zij heeft de sterkste kracht. Al enkele dagen voorafgaand aan de volle maan kun je haar invloed voelen.
Mijn ervaring is dat de volle maan energie emotioneel gezien alles in je ‘omhoog haalt’ wat je nog mag verwerken/ loslaten. Met volle maan worden ook de maanfeesten gevierd. De drie avonden met volle maan (een ervoor, de volle maan en de dag erna) is het verkwikkend en inspirerend om je te baden in maanlicht .Ook is er meer kans op geboortes, ruzies, ongelukken.

Kenmerken van volle maan energie
: Hoog temp en hoge energie en sterke gevoelens; wat binnen je speelt wordt buiten je geprojecteerd. Je kunt last hebben van slapeloosheid of gespannenheid.
De avond voor volle maan
laadt op: het lichaam, kristallen, oliën enz.
Dit is een geschikte avond om kristallen buiten of dicht bij het raam in het maanlicht te leggen waarbij ze maximaal aan het maanlicht blootgesteld worden.
De volle maan energie is geschikt om te gebruiken voor: Dans, magie en feest, het loslaten van zaken. Daarom ook geschikt voor het doen van hellingen, rituele handelen.

De volle maan is geschikt om in gedachten of door middel van schijven los te laten. Je kunt dat extra kracht bij zetten door het papier bij volle maan te begraven of te verbranden met de intentie om los te laten. Een goede vergevingsoefening die je kunt doen bij volle maan vind je in de blog over aartsengel Hanièl .moonphasesfoto

Nieuwe maan- Begin, ontgiften, zaaien
De maan is nu niet te zien, heel soms een kleine sikkel aan de rechterkant. Het is de beste tijd om iets nieuws te starten. Een goede energie om je wensen en intenties kenbaar te maken aan het universum (manifesteren) en om nieuwe projecten en relaties te starten.

Afnemende maan – voltooien, reinigen, delen
De maan is nu ¾ aan de linkerkant verlicht. Een goede tijd om inzichten te verkrijgen, zaken te voltooien en te evalueren.
Lichaam en geest scheiden overtollige ballast uit en wonden helen beter.

Bron: Linda Goodings- De Aarde Engel, De kracht van engelen- Doreen Virtue.
Voel je vrij deze blog te delen wanneer jij iemand kent die er voordeel uit zou kunnen halen.
Laat hen weten dat ik er voor ze ben ❤ Dank je wel!

                  “Samen deze wereld mooier te maken, hart voor hart!”

Surf naar de website van de Aarde Engel voor het gratis engelen werkboek en ontdek hoe engelen met jou communiceren. www.de-aarde-engel.nl

5 gedachten over “De helende kracht van Licht

    1. De Aarde Engel Berichtauteur

      Hoi Clasina,

      Dit vind dit lastig om zo in te schatten. Engelen ‘tonen’zich soms door hemelse muziek te laten horen.
      Eea is ook geheel afhankelijk van hoe jij je erbij voelt enzovoorts.
      Indien noodzakelijk kunnen we er samen een keer naar kijken. Daarvoor kun je contact met mij opnemen middels
      info@de-aarde-engel.nl

      Hartegroet,
      Linda Goodings
      De Aarde Engel

      Like

Klik hier om een reactie te geven