Engelen over voeding

Veel mensen krijgen van de engelen impulsen over het verbeteren van hun lifestyle/ hun voedingspatroon. Vaak is aartsengel Rafaël hierbij betrokken. Aartsengel Rafaël is de engel van de heling en gezonde lifestyle. Zijn naam betekent God geneest.
Boodschappen met betrekking tot voeding worden lang niet altijd herkent als een boodschap van de engelen of van je hogere zelf, die een met god is.

Aartsengel Rafaël kan je liefdevolle impulsen geven om meer natuurlijk te gaan eten. 10488319_759316164109697_6361668321753927947_n (1)Je krijgt bijvoorbeeld ideeën om meer groenten en fruit toe te voegen aan je eetpatroon. Om pesticiden te vermijden of om je vlees consumpties te verminderen.  Aartsengel Rafaël kan je ook aanmoedigen om cafeïne en suiker te laten staan. Rafaël en de engelen proberen je hiermee geen pleziertjes te ontzeggen. Ze geven hiermee een richting aan en vaak heeft dit (indirect) te maken met het verwezenlijken van jouw dromen.

Zuivere voeding- Hogere trilling
De energie van voeding blijft, nadat je het voedingsmiddel genuttigd hebt, nog lang bij je. De engelen geven aan dat het daarom ook van belang  is dat je kiest voor zo zuiver mogelijk voedsel. En hiermee bedoelen ze (liefst) pesticiden vrij, en zo min mogelijk bewerkt. Pure voeding dus. Verse groeten en fruit liefst van biologische teelt. Over het algemeen bevat voeding met zonnekracht, dat is voeding die onbespoten is en in de zon gegroeid is, de hoogst mogelijke trilling.

De voeding die je eet heeft een direct invloed op je energetische trillingsniveau. Sommige voedingsmiddel kunnen zelfs je intuïtieve kanalen dicht doen dicht slibben. Zoals melk bijvoorbeeld een nadelig effect heeft op het vermogen om  helder te zien (helderziendheid).
De engelen zeggen niet dat  voedingsmiddelen met een lagere trilling niet meer gegeten mag worden, een mens heeft nog altijd een vrije wil. Maar wanneer je meer natuurlijk en gezonder eet, dan houdt je daarmee je lichaam ‘schoner’. Dat heeft  effect op je energetische trilling.  Wanneer je trilling hoog is dan zul je kunnen ervaren dat het communiceren met engelen gemakkelijker is geworden. Simpelweg omdat je boodschappen beter oppikt. Engelen je geven deze voedingsimpulsen vaak als antwoord op een vraag. En deze vraag is vaak “Hoe kan ik mijn contact met god en de engelen verbeteren?”

De illusie van afgescheidenheid
Soms wordt voeding ook (onbewust) gebruikt om leiding juist niet te voelen/horen!  Het zogenaamde emotie (weg)eten. Chocolade of eigenlijk de cafeïne daarin is een van de meest trilling verlagende middelen die iemand kan nuttigen, naast vlees (van een dier dat heeft geleden).

Emotie eten/ cravings zijn vaak afkomstig van het ego. Het ego bestaat uit 100% angst en is paranoïde en zorgelijk van aard. Het ego heeft de neiging om alles en iedereen te vergelijken en het laat je geloven in de illusie van afgescheidenheid. Het geloof in afgescheidenheid is juist dé illusie. Aartsengel Rafaël heeft mij ooit eens vertelt dat het enige dat hij doet om de mens te helen is; deze mens liefde laten herinneren. De enige ziekte die er bestaat is die van de illusie van af gescheidenheid. Deze illusie houdt in dat je gelooft dat je afgesneden bent van de Bron of God. Maar je kunnen nooit van de Bron gescheiden zijn want God is overal en in iedereen. Je bent uit zijn liefde geschapen en helemaal perfect zoals je bent. Als je je dit herinnert vindt er automatisch heling plaats. Er kan geen ziekte kan bestaan in het weten van wie je werkelijk bent. Het verlangen naar voeding (met een lage trilling)  is dus eigenlijk het ego die de stem van God niet wil horen. Omdat het weet dat het  dan ‘zal vervagen’. Het zal zijn grip op je verliezen wanneer  je meer gaat geloven in je eenheid en verbinding met God en de engelen. Je hogere zelf hoort altijd de stem van liefde en weet alle antwoorden, je hogere zelf is één met God.

Gebed
Wanneer je heling wenst van ‘een hevig verlangen naar bepaalde voedingsmiddelen’ oftewel van ‘cravings ‘dan kun het volgende gebed proberen:

prayer

Lieve God en Aartsengel Rafaël. Help mij a.u.b. om voedingsmiddelen en patronen die mij niet langer dienen los te laten. Uit mijn gedachten/ mind en lichaam. Ik vraag dat je mij toestaat om mijn verlangen naar … (voedingsmiddel of drank )nu volledig los te laten. Snijd a.u.b. de koorden tussen mij en  …. (voedingsmiddelen) en til ze in het licht voor heling en transmutatie. Dank je wel, dat je mij motiveert om gezondere keuzen te maken in mijn eet en drink patroon. Dank je wel en Amen.

Overige tips

 • Meer bewegen (sporten) kan ook helpen om je ‘cravings’ te verminderen.
 • Vraag aartsengel Rafaël te vragen voordat je gaat slapen om je in de nacht te ontgiften. Zodat je op de dag geen last hebt van eventuele ontgifting tijdens het loslaten van bepaalde voedingsmiddelen.
 • je kunt ook werken met aartsengel Rafaël door je te verbinden met zijn kristallen. Malachiet, smaragd of prehniet.

Tot slot Je schuldig voelen over wat je eet of doet geeft één van de laagste vibraties aan je energetische trilling. Dus als je een keer ‘zondigt’ geniet er dan van!

Als jij iemand kent die voordeel zou kunnen halen uit mijn engelenwerk. Laat ze dan weten dat ik er voor ze ben!  Voel je vrij deze blog te delen.

“Samen deze wereld mooier te maken, hart voor hart!”

Harte groetjes,
Linda Goodings – De Aarde Engel
www.de-aarde-engel.nl / www.earthangelfair.nl

Bronnen: De Aarde Engel, Doreen Virtue, Neale Donald Walsch

 

 

 

7 gedachten over “Engelen over voeding

 1. stefaan

  Ik had een beeld van de engel Raphael hier.
  Ik leerde een goede vriend kennen in China die zeer veel met mijn praat (internet) en dat via text en/of video.
  Ik zei hem dat ik hem een engel ging sturen.
  Mijn engel Raphael.
  De engel is in China toegekomen.
  Gebroken.
  Hij is inmiddels gelijmd en weer mooi.

  Nu kom ik te weten dat die man (hij is 30) niet kookt voor zichzelf en alsmaar uit gaat eten wat niet goed is voor hem.
  Deze week kreeg ie pijn aan zijn maag.
  Hij is naar de dokter geweest.
  En hij toonde me 2 dagen geleden wat ie gekocht had…..fruit !!
  De dag nadien kocht ie Yoghurt.

  Dit is toch gene toeval meer.
  Die engel, die staat voor goede gezondheid en voor het eten van fruit en groeten heeft die jongen pijn doen krijgen in zijn maag en hem doen inzien dat ie anders moet eten.
  Hij heeft dus fruit gekocht.
  ik heb hem NIET beinvloed want ik wist het allemaal niet van die Engel Raphael.
  Ik lees dit nu pas !
  Dit is geen toeval meer.

  Like

 2. jo

  Hoi Linda, Ik ben al jaren met allerlei veranderingen in mijn leven bezig en merk dat ik daar steeds beter van wordt ook met voeding. Melk is voor mij een bron van B12 omdat ik geen vlees meer “mag” eten, ik rook op n gegeven moment steeds koeienpoep, dus die keuze was snel gemaakt. Ik zou niet weten wat ik daarvoor in de plaats zou kunnen nemen en mijn boodschap vanaf de Engelen is juist, zorg maar dat je dat genoeg binnenkrijgt. Verder veel fruit en groente en wat noten. Vanwege maagzuurproblemen de tip gekregen biologische appelciderazijn te gaan gebruiken, dat werkt als een tierelier. Ik mag niet meer zoveel dingen eten omdat een heleboel tegenwoordig niet meer goed is. Dan blijft er niets meer over. Ook heb ik daarbij van AE Michael de boodschap om te vragen om toevoegingen te neutraliseren, op gebied van voeding hetzij op een ander niveau. Dat wekt ook heel goed. Zo doe ik het dan maar. gr van Jo

  Like

 3. Emmy meij

  Hallo Linda
  Vind het uiterst interresant ! Heb nu ook een ketting gekocht een zogenaamde Engelen catcher, met een goude, gele en bruine bol uitgekozen. Zeer benieuwd. Maar heb ook een vraagje hoe kan ik voelen of horen dat deze Engelcatcher rinkelt?
  Met liefde Emmy meij

  Like

Klik hier om een reactie te geven

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s